Srvice Desk PARS

فروشگاه محصولات استوک و لایسنس آنتی ویروس نود32

فروشگاه محصولات استوک و لایسنس آنتی ویروس نود32 وب سایت پارس SDPARS.ir راه اندازی شد، جهت ورود به فروشگاه بر روی دکمه زیر کلیک کنید

فرق مودم و روتر چیست؟

 

با این که برخی اوقات در زمان صحبت کردن در مورد سخت‌افزار اینترنت خانگی از واژه‌های مودم و روتر به جای هم استفاده می‌کنیم، اما این دو دستگاه یک چیز نیستند. در واقع وظایف آن‌ها تفاوت زیادی دارند. اینک سؤال این است که مودم و روتر چه هستند و فرق مودم و روتر چیست؟ در ادامه هر آنچه لازم است در مورد این دو دستگاه بدانید را توضیح می‌دهیم.

مودم چیست؟

فرق مودم و روتر چیست؟

مودم دستگاهی است که سیگنال‌های ورودی و خروجی را بین یک ISP و خانه یا محل کار کاربر تبدیل می‌کند. وظیفه مودم شامل تبدیل این سیگنال‌ها به قالب‌های سازگار است تا داده‌ها بتوانند انتقال یافته و اتصال به اینترنت ایجاد شود.

شرکت ISP داده‌ها را با سیگنال‌های مختلفی از قبیل رادیو، الکتریکی، ماهواره، فیبر نوری و غیره ارسال می‌کند، در حالی که رایانه‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی معمولاً از سیگنال‌های دیجیتال استفاده می‌کنند. این بدان معنی است که مودم باید این سیگنال‌ها را ترجمه و تبدیل کند. بدین ترتیب این دو نقطه انتهایی می‌توانند با هم ارتباط برقرار سازند.

فرایند تبدیل شامل «مدولاسیون» (modulation) و «دمودلاسیون» (demodulation) سیگنال‌ها است. از این رو نام این دستگاه ترکیبی از حروف ابتدایی این دو کلمه یعنی MOdulator-DEModulator است. نوع مودم مورد نیاز به نوع اتصال اینترنت بستگی دارد. برای نمونه در مورد اینترنت کابلی باید از یک مودم کابلی استفاده کرد. همچنین در مورد اینترنت LTE یک مودم LTE و در مورد اینترنت DSL به یک مودم مخصوص DSL نیاز داریم.

با این حال، صرفنظر از نوع مودم هدف اصلی همچنان یکسان است. بدون وجود یک مودم رایانه یا تلفن شما نمی‌تواند داده‌های مورد نیاز برای اتصال به اینترنت را ارسال یا دریافت کند. لازم به ذکر است که یک مودم مستقل در هر زمان تنها یک دستگاه را می‌تواند به اینترنت وصل کند. از این رو باید از دستگاه دیگری به نام روتر استفاده کنیم.

روتر چیست؟

فرق مودم و روتر چیست؟

روتر یک شبکه محلی برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و به این دستگاه‌ها امکان می‌دهد که داده‌ها را به مودم و همدیگر ارسال کنند. در صورتی که قصد دارید تنها یک دستگاه را به اینترنت وصل کنید، از نظر فنی به روتر نیاز ندارید. با این حال اغلب خانه‌ها امروزه چندین دستگاه مختلف مانند گوشی هوشمند، تبلت و رایانه دارند که از اینترنت استفاده می‌کند.

برای این که این دستگاه‌ها به صورت پیوسته داده‌ها را در شبکه محلی جابجا کنند به یک روتر نیاز داریم. روتر داده‌ها و ترافیک را بین دستگاه‌ها انتقال می‌دهد. روتر این کار را با انتساب آدرس‌های IP محلی به هر دستگاه انجام می‌دهد. به این ترتیب داده‌ها هر کدام به مقصد مشخصی ارسال می‌شود. اگر چنین نباشد، داده‌های یکسان ممکن است به همه دستگاه‌های روی شبکه ارسال شوند.

روترهای مدرن شامل یک سوئیچ و هاب داخلی هم هستند که پورت‌های مورد نیاز برای هر دستگاه را جهت اتصال بی‌وقفه به وب فراهم می‌سازد. هاب‌ها و سوئیچ‌ها نیز به صورت دستگاه‌های مستقلی ارائه شده‌اند، اما این حالت بیشتر در محل کار پیش می‌آید که دستگاه‌های بسیار بیشتری می‌خواهند به شبکه اتصال یابند.

روترها از نظر فنی در صورتی که بخواهید صرفاً فایل‌ها را بین دستگاه‌های لوکال انتقال دهید، می‌توانند بدون اتصال به اینترنت نیز کار بکنند. این بدان معنی است که می‌توان از یک روتر بدون وجود یک مودم برای اشتراک فایل‌ها از یک رایانه به یک پرینتر یا ارسال فایل‌ها بین دو رایانه روی یک شبکه محلی یکسان بهره گرفت. با این حال، روتر باید به مودم وصل باشد تا بتواند دسترسی اینترنت ارائه کند.

فرق مودم و روتر چیست؟

فرق مودم و روتر چیست؟

در پاسخ به این سئوال که فرق مودم و روتر در چیست باید بگوئیم، تفاوت اساسی مودم و روتر در نقشی است که هنگام اتصال به اینترنت ایفا می‌کنند. با این که مودم پلی بین خانه و اینترنت محسوب می‌شود، روتر مسئول ایجاد شبکه محلی درون خانه است. روتر به وسایل نقلیه (دستگاه‌ها) امکان می‌دهد که به پل (مودم) دسترسی پیدا کنند و به اینترنت برسند. روتر مطمئن می‌شود که هر دستگاه در خط مخصوص خود قرار دارد و اتصال دستگاه‌های دیگر را قطع نمی‌کند یا داده‌های آن‌ها را نمی‌خواند.

تفاوت دیگری که بین مودم و روتر وجود دارد، این است که مودم یک آدرس IP عمومی منفرد دارد، اما روتر آدرس‌های IP محلی مختلفی برای ارتباط درون شبکه عرضه می‌کند. این حالت در زمانی که هر دستگاه می‌خواهد به اینترنت وصل شود باید وجود داشته باشد. در هر حالت یک مودم برای اتصال به اینترنت ضروری است. به همین جهت است که مودم‌های کوچکی داخل دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های هوشمند جاسازی می‌شوند تا اتصال اینترنتی عرضه شده از سوی ارائه‌دهنده سرویس موبایل را ترجمه کنند.

مودم بدون وجود روتر، همچنان می‌تواند به اینترنت وصل شود، اما حالت عکس آن صدق نمی‌کند. به علاوه مودم صرفاً برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که روتر می‌تواند از نظر فنی بدون اینترنت نیز استفاده شود و به‌منظور ایجاد یک شبکه خانگی بین دستگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

مودم روتر چیست؟

فرق مودم و روتر چیست؟

به احتمال زیاد تا به امروز عبارت مودم روتر را نیز شنیده‌اید و شاید از خود پرسیده باشید که اصلاً مودم روتر چیست، اغلب افراد متوجه تفاوت بین مودم و روتر نمی‌شوند. دلیل این امر آن است که بسیاری از سازندگان دستگاه‌های ترکیبی از مودم و روتر را ساخته و به فروش می‌رسانند. این دستگاه‌ها ترکیبی از مودم و روتر هستند که به صورت سخت‌افزار منفردی عرضه می‌شوند. همچنان که فناوری پیشرفت می‌کند، این دستگاه‌های ترکیبی به تدریج رواج بیشتری یافته‌اند. اینک در بسیاری از خانه‌ها از یک دستگاه ترکیبی از مودم و روتر استفاده می‌کنند. در عین حال، مودم‌های کوچک موبایل یا پرتابل نیز هر دو این فناوری‌ها را در یک قطعه ترکیب کرده‌اند.

با این حال درک تمایز بین مودم‌ها و روترها حائز اهمیت است، زیرا آن‌ها همچنان به صورت دستگاه‌های مستقلی به فروش می‌رسند. در این حالت شما در صورتی که بخواهید یکی از آن‌ها را بخرید نیازی به خرید دستگاه دیگر نخواهد داشت. به علاوه خرید آن‌ها به صورت دستگاه‌های مستقل، در مواردی که می‌خواهید جنبه‌های خاصی از شبکه اینترنت خانگی خود را ارتقا دهید یا مودم و روتر قدیمی را جایگزین کنید، به‌صرفه‌تر خواهد بود.

مودم‌ها و روترهای ۵G

با توجه به هیاهوی زیادی که پیرامون اینترنت نسل پنجم یا ۵G پدید آمده است، بسیاری از افراد کنجکاو هستند که برای اتصال به این نوع اینترنت نیازمند یک مودم و روتر جدید هستند یا نه. همانند انواع دیگر اتصال‌های اینترنتی برای اتصال به اینترنت نسل پنجم به مودم‌های خاص این فناوری نیاز دارید. گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های مجهز به امکانات ۵G این مودم‌ها را در خود دارند. اما افرادی که می‌خواهند از اتصال ۵G در خانه خود بهره بگیرند، باید مودم‌های خاص آن را خریداری کنند. امکان خرید این دستگاه‌ها چه به صورت مودم یا روتر و به صورت ترکیبی از آن دو هم اینک فراهم شده است.

البته احتمالاً روترهای قدیمی با مودم‌های ۵G همچنان کار می‌کنند، اما برای این که از مزیت کامل سرعت بالای ۵G بهره‌مند شوید، باید روتر خود را نیز ارتقا دهید. روترهای تک باند کُند ممکن است موجب کاهش سرعت اتصال اینترنتی ۵G شوند. با این حال همه این موارد به طرح اینترنتی و میزان عملی سرعت اتصال ۵G شما بستگی دارد. بنابراین تا زمانی که نمی‌دانید چه نوع اینترنت ۵G در منطقه شما ارائه شده است و جزییات طرح اینترنتی و دستگاه‌های سازگار با آن چیست اقدام به ارتقای مودم یا روتر خود نکنید.

فرار کردن از مشکلات فقط فاصله رسیدن به راه حل را افزایش می دهد آسان ترین راه برای گریختن از مشکلات ، حل کردن آنهاست

دیدگاه ها
    شهرام چوبینه در پنج‌شنبه 15 دسامبر 2022 گفته:

    با سلام. یک فرمور مودم زایسل نیاز ذارم برای اپدیت مودم .. اما هیچ شماره تلفنی از شما وجود نداره که بتونم تماس بگیرم .. چونکه فایل را به صورت نرم افزاری نیاز دارم که با دانلود ان بتونم روی ویندوز انجام و دانلود کنم..

    پاسخ
      مسعود در جمعه 17 فوریه 2023 گفته:

      سلام وقت بخیر
      شماره واتساپ در قسمت ارتباط با ما درج شده است

      چه مدل و ورژنی نیاز دارید؟

      پاسخ

تمامی حقوق مطالب برای پشتیبانی از راه دور پارس ارتباط محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.